Cara Memasang Spa Luaran

- Oct 20, 2020-

bagaimana untuk memasang jakuzi luar

outdoor hot tub

1. Buat pemeriksaan
Letakkan tab mandi luaran di tempat yang agak luas dan periksa sama ada permukaannya utuh. Semua jenis alat ganti harus tersedia dengan mudah, dan setiap muncung harus terang dan diikat. Kualiti motor berkait rapat dengan kesan penggunaan tab mandi urut luaran, jadi perlu memberi perhatian khusus kepada pemasangan, paip dan kualitinya.


2. Perhatikan kalis air
Sebelum pergi ke lokasi yang ditetapkan, kalis air bahagian-bahagian yang terdedah kepada kebocoran air dengan gel slica. Sambungkan bahagian yang boleh disambung terlebih dahulu, supaya tidak menyusahkan pemasangan selepas diletakkan dalam kedudukan yang ditetapkan. Kalis air bahagian-bahagian mesti dilakukan dengan baik, terutamanya hubungan antara longkang dan paip air motor sangat kritikal.


3. Kedudukan tetap
Letakkan jakuzi luaran di lokasi yang ditetapkan. Jika anda berada di bilik mandi dengan ruang kecil, elakkan condong berlebihan atau bumping silinder. Letakkan paip longkang ke dalam paip dan pastikan air tidak dapat disekat. Selepas badan silinder diletakkan, skru utama perlu diselaraskan secara berterusan, supaya semua skru selamat di atas tanah untuk memastikan tahap keseluruhan.


4. Sambungan selamat
Selepas menyambung plag, buat kalis air di sekitar papan sambungan elektrik untuk mengelakkan kemalangan kebocoran. Selepas pemeriksaan, tidak ada keadaan yang tidak normal, dan paip air panas dan sejuk boleh disambungkan. Sebelum menyambung paip air, lakukan ujian kuasa pada motor untuk memeriksa sama ada bunyi memenuhi keperluan. Jika tidak, kerja semula dengan serta-merta.


5. Fungsi pengesanan
Selepas membuat sambungan, letakkan jakuzi luar sepenuhnya, dan laraskan tahap sekali lagi. Hidupkan air dan elektrik, periksa semua fungsi, dan selesaikan masalah dalam masa. Kesan melayari tab mandi perlu diperiksa. Daya curahan, bunyi motor, dan kehadiran atau ketiadaan objek asing adalah kandungan utama pemeriksaan.


6. Lindungi produk siap
Parit air di dalam tangki dan lap membersihkan baki titisan air di bahagian bawah tangki dan lubang semburan untuk mengelakkan tab mandi daripada berkarat di lubang semburan kerana tempoh yang lama tidak aktif.