Langkah berjaga-jaga Untuk Urutan Dan Rendam

- Feb 03, 2021-

Apabila anda ingin mengurut dan berendam, anda boleh tahu tentang perkara ini:
1. Minum segelas air sebelum mandi. Suhu badan akan naik dan berpeluh semasa mandi. Berpeluh akan kehilangan air dan menyebabkan dehidrasi, jadi adalah penting untuk memilih untuk menambah air. Sekiranya terdapat sedikit air dalam badan, ia akan menjadi kurang cenderung untuk berpeluh, dan terdapat risiko kenaikan suhu badan yang berlebihan.

2. Bilas tangan dan kaki dengan air panas untuk membolehkan badan menyesuaikan diri dengan suhu air. Pertama, bilas anggota badan dengan air panas pula untuk membiarkan badan terbiasa dengan suhu air panas. Ini kerana jika bebanan yang disebabkan suhu terlalu berat, ia akan menyebabkan perubahan tekanan darah secara tiba-tiba dan membawa beban yang besar kepada tubuh. Golongan muda juga perlu memberi perhatian terhadap perkara ini.

3. Rendam dalam air panas pada kira-kira 40°C selama 5 minit untuk memanaskan badan anda. Pertama, rendamkan badan anda dalam mandi kira-kira 5 minit dalam air suam pada 40°C yang sedikit lebih tinggi daripada suhu badan anda untuk memanaskan badan anda. Bahagikan proses mandi di tab mandi kepada dua langkah. Perlahan-lahan menaikkan suhu badan dapat mengurangkan beban pada badan dan lebih mudah untuk menggalakkan peredaran darah.

4. Bilas tangan dan kaki dengan air sejuk untuk membongkokkan saluran darah. Selepas badan hangat, saluran darah akan berkembang dan mudah kehilangan haba. Bilas tangan dan kaki dengan air sejuk. Selepas saluran darah dikonstriksi, kehilangan haba akan dikurangkan, sekali gus terus hangat. Suhu air sejuk adalah OK pada suhu 18°C-29°C.

Kelebihan berendam dalam tab mandi panas
1. Berendam di dalam mandi mempunyai kesan yang menenangkan dan menenangkan

Orang yang mempunyai tidur yang lemah sebenarnya boleh mandi hangat (kira-kira 26 darjah, setengah jam) sebelum tidur untuk menggalakkan tidur. Setengah jam ini jauh lebih selesa dan berkesan daripada melampuh dan berpaling di atas katil dan menghadapi masalah tidur. Jika boleh, anda juga boleh jatuh kira-kira 10 titis minyak pati di dalam air untuk menggandakan kesannya! (Lavender dan rosemary adalah pilihan yang baik)

2. Rendam mempunyai kesan kosmetik
Kotoran boleh menyekat liang-liang kulit dan menyebabkan jerawat. Jika tidak ada kelembapan yang mencukupi pada kulit, kedutan terdedah kepada tumbuh. Mandi, kulit secara langsung boleh menyerap wap air, dengan itu menambah kelembapan kulit.

3. Mandi boleh membawa anda kehidupan yang sihat
Mandi di musim sejuk boleh melegakan kesejukan badan kita, meningkatkan haba dalam badan kita, dan ia juga sangat bermanfaat untuk kesihatan kita. Bukan itu sahaja, penggunaan mandian tab mandi secara tetap juga akan membantu kita mencantikkan, menambah kelembapan pada kulit kita dan menyahkira liang-liang pada kulit kita.


Kami menerima ODM dan OEM.
Produk kami boleh diletakkan di atas lantai atau dipasang di dalam tanah.
Semakin banyak produk yang anda mahukan, semakin berpatutan harga.
Sila hubungi kami jika anda mempunyai sebarang masalah.

Dan kami mencadangkan anda untuk memilih sistem joyonway. Masa penghantaran sistem balboa agak panjang.

Laman web kami:https://loviaspas.en.alibaba.com/?spm=a2700.icbuShop.88.21.4c621a4eIuslL0

https://www.loviaspas.com/