Sistem Pembersihan Diri Untuk Spa Berenang Dan Kolam Air Panas

- Oct 30, 2020-

Sistem pembersihan diri untuk spa berenang dan tab mandi panas termasuk bekas untuk menampung air yang mempunyai lantai dan sisi yang berat. Sebuah lembangan boleh diletakkan di lantai bekas dan tidak terpisahkan dengan bekas itu. Penutup berlubang boleh dimasukkan ke dalam lembangan. Alat penghisap dapat diletakkan di lembangan di bawah penutup berlubang untuk memungkinkan penyedutan air dan serpihan melalui penutup berlubang.

eskripsiFIEL PENCARIAN

Penemuan ini secara umum berkaitan dengan sistem pembersihan badan air dan lebih khusus lagi dengan sistem pembersihan diri untuk kolam renang dan kolam air panas.


LATAR BELAKANG PENCARIAN

Biasanya pembersihan badan air yang terkandung, seperti yang terdapat di kolam renang dilakukan dengan penyedut yang cuba membuang kotoran, daun dan bentuk serpihan lain. Kerana ukuran rata-rata kolam renang, pembersihan manual adalah pilihan yang memakan waktu dan tidak terlalu efektif kerana memerlukan sistem penyedotan dan penyaringan yang rumit yang dipindahkan di sekitar kolam renang. Beberapa sistem pembersihan automatik telah memasukkan alat yang bergerak secara automatik melintasi lantai kolam dan menyedut serpihan. Peranti atau sistem ini sering kali rumit dan tidak mampu mengosongkan serpihan bersaiz besar.


Sistem pembersihan diri seni terdahulu telah dirancang untuk mengatasi masalah yang diperhatikan. Contohnya, Pat US. No. 6,419,840 yang dikeluarkan pada 16 Juli 2002 kepada Meincke dan berkaitan dengan sistem pembersihan kolam renang yang mempunyai saluran air jamak aktif di sekitar dinding bawah kolam renang dan yang bekerjasama dengan muncung pegun jamak yang dipasang di dinding sisi yang mengarahkan aliran air menuruni dinding sisi kolam renang. Muncung arah melepaskan serpihan dari dinding sisi dan bawah yang disapu dan diterima oleh longkang lantai aktif jamak, sehingga membersihkan kolam. Selain itu, longkang lantai yang aktif mempunyai penutup grid yang mengakui serpihan yang lebih besar dan tidak melarang penggunaan pembersih kolam bergerak. Saliran lantai yang aktif disambungkan ke dalam geladak, penapis tabung mesh halus untuk menghilangkan serpihan bersaiz sederhana dan besar sebelum sampai ke pam air dan keseimbangan sistem penapisan kolam.

swim spa